Back1

Algemeen

Onze haflingerfokkerij is "reinzucht" t.t.z. 0 % vreemd bloed. Onze fokmerries zijn geselecteerd uit de beste tiroler bloedlijnen en hebben stuk voor stuk hun strepen verdiend als provinciale en/of nationale en internationale kampioene. Zoals u kan lezen hebben sommige het élitepredicaat verworven, andere zijn hengstenmoeders. De opfok van onze jonge merries en hengsten gebeurt in eigen beheer.

Onze fokkerij is gelegen aan de rand van een natuurgebied, een deel van de weiden zijn natuurgebied, zodat onze haflingers op een natuurlijke wijze worden opgefokt. Het groot areaal aan weiden laat ons toe het winterrantsoen, hooi uit natuurgebied, zelf met eigen machines te winnen en in onze schuren op te slaan. Op die manier hebben wij volledige controle op de voedselketen , wat zeer belangrijk is voor het type haflingers wij fokken.

Zoals u verder kunt opmerken fokken wij uitsluitend uit tiroler bloedlijnen.Wij streven naar een moderne, grootramige sporthaflinger die zich eveneens moeten bewijzen in de sport.Vooral dressuur maar ook in het springen en aangespannen. Onze stal is tevens bekend voor het geven van demonstraties en spectaculaire shows op regionale, provinciale en nationale evenementen. Dagelijks berijdt  huisamazone Flore-Anne onze haflingers in onze eigen rijpiste.

Niettegenstaande stal 't Jansveld staat voor moderne, tempramentvolle sporthaflingers waken wij angstvallig over de oeroude kenmerken van de haflinger nl. zijn koelbloedigheid in alle omstandigheden, zijn uithoudingsvermogen en het all-round familiepaardje.

Haflingerfokkerij 't Jansveld fokt haflingers die jong en oud bekoren, luxe sporthaflingers die de zo typische rust uitstralen zodat éénieder met zo'n haflinger de ultieme ontspanning beleeft.

Benieuwd , kijk gerust verder.